Редактор: e-mail: Кадър: БТВПолитологът проф. Огнян Минчев смята, че президентът Румен Радев

...
Редактор: e-mail: Кадър: БТВПолитологът проф. Огнян Минчев смята, че президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Радев трябваше да е посредник като Желев, Стоянов и Плевнелиев. Но той зае страна като вдигна юмрука

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: БТВ

Политологът проф. Огнян Минчев счита, че президентът Румен Радев е трябвало да бъде главният медиатор за справяне с политическата рецесия в България.

" Настоящата обстановка, в която може да не бъдат довършени значими за страната задания, не е паднала от небето. Тя бе създадена от тези съществени политически фракции, които през днешния ден преобладават политическия спор, в това число от президента Радев, който не изигра ролята си, а точно - по време на рецесия да е главен медиатор и да построи предпоставките за превъзмогване на рецесията и за основаване на ново ръководство. Той взе страна, подвигна пестник и на процедура сътвори изискванията за това сега да няма никакъв център на властта в България ", разяснява Минчев в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Радев трябваше още през цялото време на митингите, не споделям, че няма право да поддържа митинга, само че трябваше да излезе в роля не на водач на митинга и то на коренен водач, който с пестник го повежда, а трябваше да излезе в ролята на институционален водач, чиято съществена роля е да посредничи. Трябваше да отиде до тогавашната власт и да каже, че хората на улицата имат законни претенции, че те би трябвало да бъдат чути, трябваше да направи разнообразни формати на договаряния, в случай че се наложи даже да призове за по-ранно отдръпване на тогавашното държавно управление. Така както правеха Желю Желев, Петър Стоянов, Росен Плевнелиев. Те са доста разнообразни като персони и достижения, само че това е ролята на президента по време на рецесия ", сподели още професорът.

" Ако изборите са 2 в 1 рискът е за президента, поради това, че ще се смесят мотивациите на всеки един обособен гласоподавател за това кого той поддържа да бъде част от идващия парламент и кого той поддържа като следащия президент на страната. Радев с право се тормози от това разбъркване, което може да излезе както в негова изгода, по този начин и в негова щета ", съобщи Минчев.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР